Seturi de Construcție LEGO Potrivite Pentru Copii Mici (1.5 – 7 Ani): Ghidul Părintelui

Jocul cu LEGO este o activitate îndrăgită de copii de-a lungul generațiilor. Aceste seturi de construcție stimulează creativitatea și dezvoltarea cognitivă a celor mici. În acest articol, vom explora cele mai bune seturi LEGO pentru copii mici, până la vârsta de 7 ani, și vom oferi sfaturi despre cum să alegeți setul potrivit în funcție de vârsta copilului.

LEGO DUPLO: Seturi ideale pentru copiii mici

LEGO DUPLO este o gamă specială de seturi de construcție destinată copiilor cu vârsta între 1,5 și 5 ani. Piesele sunt mai mari și mai ușor de manipulat, fiind perfecte pentru mâinile mici ale copiilor. Seturile LEGO DUPLO promovează învățarea prin joc și dezvoltarea abilităților motorii fine.

Seturi tematice recomandate

Lego Duplo Town

 1. LEGO DUPLO Town: Această serie include seturi care reprezintă scene din viața de zi cu zi, cum ar fi o fermă, o stație de pompieri sau un supermarket. Aceste seturi încurajează copiii să învețe despre lumea înconjurătoare și să-și dezvolte abilitățile sociale.
 2. LEGO DUPLO My First: Seturile “My First” sunt concepute pentru a introduce copiii în universul LEGO și includ piese și instrucțiuni simple pentru construcții de bază. Aceste seturi îi ajută pe copii să-și dezvolte coordonarea ochi-mână și să-și îmbunătățească abilitățile de construcție.
 3. LEGO DUPLO Disney și alte licențe: Seturile LEGO DUPLO licențiate includ personaje și scene din filme și desene animate populare, cum ar fi Disney Princess, Cars sau Toy Story. Aceste seturi stimulează imaginația copiilor și îi ajută să-și creeze propriile povestiri.

Avantajele LEGO DUPLO pentru copii sub 7 ani

LEGO DUPLO oferă o serie de avantaje pentru copiii mici, inclusiv:

 • Piesele mai mari și mai ușor de manipulat
 • Tematici diverse și interesante pentru copii
 • Dezvoltarea abilităților motorii fine și a coordonării ochi-mână

LEGO Classic: Introducerea copiilor în universul LEGO

LEGO Classic este o gamă de seturi de construcție care conține o varietate de piese colorate și elemente de bază. Aceste seturi sunt ideale pentru copiii care doresc să-și dezvolte abilitățile de construcție și să-și lărgească colecția de piese LEGO. Seturile LEGO Classic sunt potrivite pentru copiii cu vârsta de peste 4 ani, oferind o tranziție lină de la LEGO DUPLO la seturile LEGO standard.

Seturi recomandate pentru începători

Lego Classic Valiza creativa

 1. LEGO Classic Creative Bricks: Acest set include o selecție variată de piese de bază și roți pentru a construi diferite vehicule și structuri. Este ideal pentru a încuraja creativitatea și a familiariza copiii cu diferitele tipuri de piese LEGO.
 2. LEGO Classic Creative Suitcase: Acest set vine într-o valiză portabilă și conține o selecție de piese colorate, accesorii și instrucțiuni pentru diferite construcții. Suitcase-ul facilitează transportul și depozitarea pieselor, iar copiii pot construi oriunde doresc.
 3. LEGO Classic Creative Box: O cutie mare care conține o varietate de piese LEGO, inclusiv elemente de bază, roți și ferestre. Acest set permite copiilor să construiască o gamă largă de modele și să-și exploreze imaginația.

Sfaturi pentru a încuraja creativitatea copiilor cu LEGO Classic

 • Oferiți copiilor posibilitatea de a construi fără instrucțiuni, încurajându-i să-și folosească imaginația și să creeze propriile lor modele
 • Introduceți provocări tematice pentru a-i stimula pe copii să construiască modele legate de un anumit subiect
 • Organizați sesiuni de construcție în familie pentru a împărtăși idei și pentru a construi împreună modele mai complexe

LEGO Juniors: Seturi de construcție pentru copii de 4-7 ani

LEGO Juniors este o gamă de seturi de construcție special concepute pentru copiii cu vârsta între 4 și 7 ani. Aceste seturi conțin piese și instrucțiuni simplificate, dar oferă totodată mai multe provocări și tematici diverse comparativ cu LEGO DUPLO.

Seturi tematice recomandate

Lego Super Heroes Disney Spiderman

 1. LEGO Juniors Super Heroes: Această serie include seturi cu personaje și scene din universul Marvel și DC Comics. Seturile încurajează copiii să-și creeze propriile aventuri și să-și dezvolte abilitățile de povestire.
 2. LEGO Juniors City: Seturile din această gamă reprezintă scene din viața urbană, cum ar fi poliție, pompieri sau construcții. Aceste seturi ajută copiii să înțeleagă funcționarea unei comunități și să-și dezvolte abilitățile sociale.
 3. LEGO Juniors Disney și alte licențe: Seturile licențiate includ personaje și scene din filme și desene animate populare, precum Disney Princess, Toy Story sau Jurassic World. Aceste seturi permit copiilor să-și reinterpreteze poveștile preferate și să-și creeze propriile aventuri.

Cum să sprijini trecerea copilului de la LEGO DUPLO la LEGO Juniors

 • Alegeți seturi LEGO Juniors care se bazează pe interesele copilului și care includ personaje sau teme familiare
 • Lucrați împreună cu copilul în timpul construcției, oferindu-i îndrumare și încurajare
 • Încurajați copilul să combine seturile LEGO Juniors cu cele DUPLO, pentru a crea construcții mai complexe și pentru a-și extinde colecția

Sfaturi de siguranță și întreținere a seturilor LEGO pentru copii mici

Verificarea pieselor mici și a accesoriilor înainte de a le da copiilor

Asigurați-vă că verificați conținutul seturilor LEGO înainte de a le da copiilor, eliminând orice piese prea mici sau inadecvate pentru vârsta lor. Supravegheați copiii în timp ce se joacă, pentru a preveni accidentele.

Curățarea și depozitarea pieselor LEGO

Pentru a menține seturile LEGO într-o stare bună, curățați piesele periodic cu apă caldă și săpun, lăsându-le să se usuce complet înainte de a le depozita. Folosiți cutii sau pungi cu fermoar pentru a depozita piesele într-un mod organizat și pentru a preveni pierderea lor.

Supravegherea copiilor în timp ce se joacă cu seturile LEGO

Chiar dacă ați ales seturi de construcție potrivite pentru vârsta copilului, este important să-i supravegheați în timp ce se joacă, pentru a asigura un mediu sigur și pentru a preveni accidentele.

Concluzie

Alegeți seturile de construcție LEGO potrivite pentru copiii mici este esențial pentru a le oferi o experiență plăcută și educativă. LEGO DUPLO, LEGO Classic și LEGO Juniors sunt game excelente pentru copiii cu vârsta de până la 7 ani, fiecare având avantajele și provocările sale. Încurajați creativitatea și dezvoltarea copiilor prin jocul cu LEGO și explorați împreună noi seturi și teme pe măsură ce copiii cresc și își dezvoltă abilitățile.

FAQ – Intrebari Frecvente

De la ce vârstă pot începe copiii să se joace cu seturile LEGO DUPLO?

Copiii pot începe să se joace cu seturile LEGO DUPLO de la vârsta de 1,5 ani. Aceste seturi au piese mai mari și mai ușor de manipulat, fiind special concepute pentru mâinile mici ale copiilor.

Care sunt diferențele dintre seturile LEGO DUPLO, LEGO Classic și LEGO Juniors?

LEGO DUPLO este destinat copiilor cu vârsta între 1,5 și 5 ani, având piese mai mari și modele simple. LEGO Classic este potrivit pentru copiii peste 4 ani, oferind o varietate de piese și seturi care încurajează creativitatea. LEGO Juniors, destinat copiilor între 4 și 7 ani, include piese și instrucțiuni simplificate, dar oferă mai multe provocări și tematici diverse comparativ cu LEGO DUPLO.

Cum aleg setul LEGO potrivit pentru vârsta și interesele copilului meu?

Alegeți setul în funcție de vârsta copilului (DUPLO pentru 1,5-5 ani, Classic pentru peste 4 ani, Juniors pentru 4-7 ani) și ținând cont de interesele și pasiunile lor, cum ar fi personajele preferate, temele sau activitățile care îi atrag.

Este posibil să combin piesele LEGO DUPLO cu piesele LEGO Classic sau LEGO Juniors?

Da, piesele LEGO DUPLO pot fi combinate cu piesele LEGO Classic și LEGO Juniors. Deși piesele DUPLO sunt mai mari, sistemul de prindere este compatibil cu cel al celorlalte seturi LEGO.

Cum pot curăța și dezinfecta piesele LEGO în mod corespunzător?

Pentru a curăța piesele LEGO, utilizați apă caldă și săpun neutru. Clătiți-le bine și lăsați-le să se usuce complet înainte de a le folosi din nou. Evitați să le spălați în mașina de spălat vase sau să utilizați produse de curățare agresive.

Cum pot înlocui sau achiziționa piese individuale LEGO în cazul în care s-au pierdut sau deteriorat?

Puteți achiziționa piese individuale LEGO prin intermediul site-ului oficial LEGO (Pick-a-Brick) sau prin magazine online specializate în piese LEGO. De asemenea, LEGO oferă un serviciu de înlocuire a pieselor lipsă sau deteriorate pentru unele seturi, disponibil pe site-ul lor oficial.

Cum pot preveni înecul sau alte accidente în timp ce copiii se joacă cu seturi LEGO?

Asigurați-vă că verificați conținutul seturilor înainte de a le da copiilor, eliminând orice piese prea mici sau inadecvate pentru vârsta lor. Supravegheați copiii în timp ce se joacă și păstrați piesele în afara zonei de îndemână a copiilor mai mici care ar putea să le pună în gură. De asemenea, păstrați zona de joacă curată și organizată, pentru a preveni accidentele cauzate de piesele răsfirate pe podea.

Ce tipuri de tematici și licențe pot găsi în seturile LEGO pentru copii mici?

Seturile LEGO pentru copii mici includ o varietate de tematici și licențe, precum LEGO DUPLO Town, LEGO Classic Creative, LEGO Juniors Super Heroes, LEGO Juniors City sau LEGO Juniors Disney. Acestea includ personaje și scene din universul Marvel, DC Comics, Disney Princess, Toy Story, Jurassic World și multe altele.

Există resurse sau aplicații care să ajute copiii să învețe să construiască cu seturile LEGO?

Da, există mai multe resurse și aplicații care pot ajuta copiii să învețe să construiască cu seturile LEGO. Site-ul oficial LEGO oferă instrucțiuni de construcție online, idei de construcție și sugestii de activități. De asemenea, aplicații precum LEGO Life sau LEGO Building Instructions permit copiilor să acceseze instrucțiuni digitale și să interacționeze cu comunitatea LEGO.

Cum pot organiza și depozita piesele LEGO pentru a preveni pierderea lor și a menține un mediu curat și organizat?

Pentru a organiza și depozita piesele LEGO, puteți utiliza cutii sau pungi cu fermoar etichetate în funcție de tipul pieselor, culori sau seturi. Sisteme de depozitare cu sertare sau compartimente separate sunt, de asemenea, utile pentru a menține ordinea. Încurajați copiii să își sorteze piesele după ce se joacă și să le pună la locul lor pentru a preveni pierderea și a menține un mediu curat.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.